Aperitive calde



Aperitive calde

Cascaval pane
Se pune untdelemn cat sa o acopere in strat subtire (2-3 mm) si, dupa cateva secunde, se asaza feliile de cascaval care se prajesc pe ambele parti, pina se rumenesc si cascavalul se moaie. Citeste mai mult

Cascaval la capac
Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca 2-3 minute; apoi, se trece cu lama cutitului pe sub felii si se intorc. Citeste mai mult

Crenvursti cu maioneza
Crenvurstii se pot servi fierbinti numai cu mustar simplu, sau cu hrean ras proaspat, simplu sau asezonat cu sare, otet sau zeama de lamaie, putin untdelemn sau smantana si o lingurita de zahar. Citeste mai mult

Gogosi pripite
Gogosile se pot si fierbe in apa clocotita cu putina sare, 7-8 minute. Se scot cu spumiera si se asaza in vas rezistent la foc, cu smantana si bucatele de unt deasupra. Citeste mai mult

Gogosi de cartofi cu sunca
Gogosile se intorc si se scot, cu o andrea subtire de sirma, scurse bine de grasime. Se servesc calde sau reci. Din cantitatile mentionate rezulta cea 25 bucati. Citeste mai mult

Scovergi din aluat de cartofi
Se lasa sa creasca 30 minute, apoi se coc cum s-a aratat mai inainte. Scoverzile se servesc fierbinti, dar sunt bune si reci sau reincalzite la cuptor cateva minute. Citeste mai mult

Chifle cu carne de pui Chifle cu carne de pui
Un aperitiv satios, cu pui si sos Citeste mai mult

Chifle cu vinete picante si cascaval
Un "burger vegetal", din vinete, rosii si cascaval. Citeste mai mult

Clatite cu spanac
O alegere potrivita pentru un aperitiv gustos, hranitor si sanatos! Citeste mai mult

Clatite cu carne si spanac
Cand aveti resturi de friptura, un rest de branza telemea, un ou, putina smantana si putin cascaval ras, le puteti folosi cu succes intr-o reteta deosebita de clatite cu carne si spanac! Citeste mai mult

Clatite cu ciuperci
Usor, simplu, gustos si rapid de pregatit, acest \"meniu\" este numai bun pentru a satisface nu doar un stomac flamand, dar si un gurmand pretentios. Citeste mai mult

Rulouri cu sunca si branza
Un aperitiv gustos din sunca si branza a carui savoare poate fi scoasa in evidenta prin alaturarea unui vin demisec. Citeste mai mult

Rondele de vinete
Un mod inedit de preparare a vinetelor, care nu necesita nici mult timp nici efort... Citeste mai mult

Budinca de spanac cu branza
O reteta deosebit de consistenta, cu ingrediente variate care rezulta intr-o combinatie delicioasa si hranitoare. Citeste mai mult

Budinca cu ciuperci si sos Bechamel
Ciupercute amestecate cu branza rasa, condimentate si imbracate apoi in invelisul pufos al unei budinci rumenite frumos la cuptor... o ispita culinara destul de usor de pregatit. Citeste mai mult

Budinca de cartofi cu branza
Bogata in varietati de lactate si imbracata in haina pufoasa a unei budinci cu cartofi si faina, aceasta budinca poate fi deopotriva un aperitiv hranitor sau o simpla dar delicioasa gustare. Citeste mai mult

Rondele cu sunca
In aparenta simpla si banala, aceasta reteta insa incanta papilele gustative ale oricarui gurmand, prin simpla combinare a aluatului de paine cu sunca, ceapa, condimente si branza, totul invelit in ou batut cu cascaval. Citeste mai mult

Piept de pui in aluat
Un aperitiv cald, hranitor si foarte gustos. Aluneca mai bine cu un strop de vin alb, demisec. Citeste mai mult

Bruschete cu piure de mazare
Rondele de paine, prajite, frecate cu usturoi, presarate cu ulei de masline si cu un topping din piure de mazare cu frunze de mente. Citeste mai mult

Bruschete cu vinete si menta
Rondele de vinete rumenite, imbibate in sos aromat din ulei, otet, condimente si verdeturi - un aperitiv delicios, cu iz italiniesc. Citeste mai mult

Bruschete cu sos de rosii si busuioc
Bruschetele sunt un fel de tartina prajita si stropita cu ulei de masline, frecata cu usturoi, condimentata si incarcata de un sos de rosii imbogatit cu gustul puternic al busuiocului proaspat. Citeste mai mult

Gogosele pripite cu cascaval
Un aperitiv cald constand in gogosele pufoase imbracate in fulgi de cascaval topiti! Citeste mai mult

Gogosele pripite cu cartofi
Un aperitiv rapid, gustos si usor de preparat! Citeste mai mult

Crochete cu varza
Un aperitiv usor de pregatit si foarte consistent. Citeste mai mult

Crochete de oua
Un aperitiv bogat in oua, cascaval si unt, pufos si gustos, care se serveste atat simplu, cat si alaturi de diferite soteuri de legume. Citeste mai mult

Crochete de cascaval
O reteta foarte simpla si cu resurse putine, care insa este foate hranitoare. Citeste mai mult

Budinca de cascaval
Incepeti cu un sos Bechamel in care incorporati oua, cascaval, condimentati si puneti totul la cuptor intr-o forma tapetata cu unt si pesmet si obtineti un aperitiv rapid, pufos si gustos in numai cateva minute. Citeste mai mult

Friganele cu paine
Conopida se poate gati in multe feluri, fiind o leguma destul de raspandita in gastronomia romaneasca. Va propunem in cele ce urmeaza o reteta pe baza de conopida, usor de facut si inca si mai usor de consumat! Citeste mai mult

Strudel sarat cu branza
O reteta delicioasa din bucataria ungureasca, gata sa satisfaca orice gurmand printr-o neasteptata combinatie a ingredientelor. Citeste mai mult

Sufleu de cartofi
Sufleurile ... rapid de pregatit, si mai rapid de consumat! Cu o conditie: sa fie bine gatite. Secretul consta mai putin in ingrediente si mai mult in imaginatia gospodinei. Citeste mai mult

Sufleu de smantana
Stropite cu unt topit sau cu smantana incalzita, imbracate intr-o haina pufoasa de cascaval, sufleurile se servesc proaspete, aburinde, lasandu-le sa ti se topeasca in gura! Citeste mai mult

Sufleu de cascaval
Avand la baza sosul Bechamel, consistent si hranitor, sufleurile pot fi deosebit de variate daca schimbam fie umplutura, fie garnitura cu care le servim. Citeste mai mult

Sufleu de cartofi cu jambon
Simplu si rapid, secretul acestui sufleu consta in coacerea sa pe abur, in cuptor. Citeste mai mult

Sufleu de ciuperci
Baza acestui sufleu o constituie chiflele. Inmuiate in lapte si apoi date prin masina de tocat, acestea se amesteca cu oua, creandu-se un fel de aluat a carui umplutura va fi facuta din ciupercute calite. Citeste mai mult

Sufleu de chifle
Cu cateva chifle ramase neatinse de la cina de ieri, cateva oua, un rest de lapte care n-ar ajunge sa-l imparti intre toti membrii familiei, putin unt si pesmet poti pregati un aperitiv hranitor pentru intreaga familie. Citeste mai mult

Sufleu cu legume
Gurmanzii pot fi usor satisfacuti cu acest sufleu in care varietatea legumelor se combina cu gustul delicios al suncii presate din acest sufleu bogat in fibre si vitamine. Citeste mai mult

Sufleu de spanac
Valoros prin continutul sau de vitamine(B,C), fier, fosfor si potasiu, spanacul poate constitui un fel de mancare nu doar sanatos si consistent, ci si gustos! Citeste mai mult

Sufleu de conopida
In ciorbe, pane, calita sau cu maioneza, la cuptor sau gratinata, pasata sau sub forma de salata, conopida este o leguma foarte gustoasa si ades intalnita in gstronomia romaneasca. Citeste mai mult

Sufleu cu carne
Cu smantana, cascaval, chifle, legume, jambon sau carne, sufleurile sunt deosebit de hranitoare si mai ales gustoase! Incercati reteta noastra de sufleu cu carne: e gustoasa si consistenta! Citeste mai mult

Sufleu de ficat
Pe langa branzeturi, legume si mezeluri, gustul sufleurilor poate fi imbogatit si cu diverse carnuri: de pui, porc, vita, sau chiar ficat (de pui sau de porc, dupa preferinta). Citeste mai mult

Sufleu de branzeturi
Pentru sufleul din branzeturi se poate folosi orice branza care se poate rade, putandu-se astfel incorpora in sufleu mult mai usor. Citeste mai mult

Sufleu de dovlecei
Avand valoare nutritiva mica, sufleul de dovlecei este alegerea potrivita pentru o cina tarzie. Citeste mai mult

Sufleu de mazare
Din mazare pasata, combinata cu sos Bechamel, cascaval ras, galbenusuri si albusuri batute spuma, se poate obtine un sufleu gustos si satios. Citeste mai mult

Sufleu de vinete
Usor de digerat si consistente, vinetele se prepara intr-o mare varietate de feluri: ca mancare gatita, in ghiveci, musaca sau ca salate, simple sau cu maioneza, pane sau pur si simplu ca umplutura la sufleuri. Citeste mai mult

Rulada cu maduva
Asemanatoare sufleurilor, ruladele se servesc ca aperitive, fel principal, sau mancare de ocazie, fiind si ele deosebit de consistente si variate tocmai datorita umpluturilor. Citeste mai mult

Rulada cu spanac si conopida
O combinatie delicioasa de legume si jambon maruntit, legat cu oua proaspete si smantana cremoasa, impachetat intr-o rulada aspectuoasa si gustoasa servita cu sos de smantana! Citeste mai mult

Rulada cu ciuperci
Avand la baza un sos Bechamel, imbogatit cu oua si umplutura de ciupercute calite, rulada de ciuperci se aseamana cu sufleul dar e mai usor si mai rapid de pregatit. Citeste mai mult

Rulada cu jambon
Simplu, usor si cu putine resurse, puteti pregati o rulada gustoasa si hranitoare in numai cateva minute. Incepem? Pe locuri, fiti gata, start! Citeste mai mult

Sufleu de clatite cu spanac
O combinatie inedita de clatite (pare un desert, nu-i asa?) cu spanac si jambon. Totul sub forma unui \"tort de clatite\" impachetate in smantana si cascaval. Va garantez ca e delicios! Citeste mai mult

Clatite cu jambon la cuptor
Asemanatoare sufleului de clatite cu jambon, reteta aceasta va propune un alt fel de \"impachetare\" si de coacere. Rezultatul insa e la fel de spectaculos! Citeste mai mult

Clatite umplute cu jambon
In rulade, sufleuri, ca umplutura in clatite sau sufleu de clatite, jambonul se foloseste deopotriva datorita combinatiei reusite dinter mezeluri si aluaturi. Citeste mai mult

Clatite cu jambon prajite in ou si pesmet
O combinatie de clatite cu jambon, date prin faina, ou si pesmet si prajite in ulei incins! Citeste mai mult

Clatite cu cascaval
Sarate sau dulci, cu umplutura, sau fara, mai rumenite sau mai crude, clatitele raman o alegere potrivita la indemana tuturor gospodinelor, fie ca aperitiv, fie ca desert. Citeste mai mult

Conopida la cuptor
Conopida nu contine multe calorii, dar asigura o stare de saturatie fara depuneri de grasimi! Consumati deci fara sa va mai fie frica de kilogramele in plus! Citeste mai mult

Orez cu gulii la cuptor
Va propunem o reteta asemanatoare unei budinci din orez cu amestec din rondele de gulii sarate, calite in unt si stropite cu smantana! Citeste mai mult

Sufleu de gulii
Indulcit cu aroma inconfundabila a guliilor, acest sufleu este nu doar gustos, ci si sanatos si satios! Citeste mai mult

Brocoli la cuptor
Broccoli sunt o sursa bogata de vitamine şi de componenti minerali in speciali potasiu, acid folic, fier, beta - caroten şi de compuşi de sulf - ceea ce face din aceasta planta o adevarata bomba de vitamine şi minerale Citeste mai mult

Sparanghel cu jambon
O mancare asemanatoare sufleului, pe jumatate fiarta, pe jumatate coapta, din jambon, sparanghel fiert, smantana, faina, unt si cascaval. Citeste mai mult

Vinete pane
Consumate ca aperitiv, vinetele se pot pregati atat ca salata cat si pane. Pregatite prin ou, faina si pesmet, vinetele pane seamana la gust cu pestele pane. Citeste mai mult

Conopida pane
Simplu, practic si gustos! Citeste mai mult

Ciuperci in aluat cu bere
O reteta simpla dar foarte satioasa, cu ciuperci trecute printr-un aluat consistent, diluat cu bere si prajit in ulei incins! Citeste mai mult

Rulada de conopida
Rulada de conopida se aseamana mult cu sufleul de conopida. Rulada insa se pregateste mai repede, mai usor si se mananca cu mai mult spor! Citeste mai mult