Aperitive reci



Aperitive reci

Aperitiv cu cartofi
Curata cartofii, taie cubulete si lasa-i la fiert, pana sunt gata. Fa un piure din cartofi, adauga si uleiul si condimentele. Separat, amesteca boiaua cu germenii de grau, intr-o farfurie. Intre timp, incalzeste cuptorul la temperatura maxima. Citeste mai mult

Cartofi taranesti
reteta usoara pentru un aperitiv consacrat Citeste mai mult

Masline umplute
Maslina, astfel umpluta, se asaza pe rondeaua de corn unsa si in jurul ei se modeleaza direct pe rondea, un cerc ondulat din unt simplu cu ajutorul cornetului din hartie velina, taiat in forma de stea. Citeste mai mult

Masline marinate
Maslinele se pot pastra in congelator si asa cum se procura, in punga de nailon, folosindu-se atunci cand este nevoie. Citeste mai mult

Tartine cu unt si sardele
Daca se intrebuinteaza pasta de sardele, aceasta se va adauga dupa gust, deoarece este sarata. Se amesteca pina cand se omogenizeaza si apoi se ung feliile de franzela intr-un strat subtire. Citeste mai mult

Tartine cu pateu de ficat
Pasta de ficat cu maioneza se pune in cornet impermeabil cu sprit crestat la capat, ca cel pentru ornat cu frisca. Citeste mai mult

Tartine cu cascaval
Se decoreaza cu masline taiate in forma de stea cu raze din gogosari rosii. Citeste mai mult

Tartine cu ciuperci
Se lasa la foc mic, acoperite, sa fiarba circa 30 minute, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se moaie. Citeste mai mult

Tartine cu sos alb cu ciuperci
Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga ciupercile si smantana. Se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm. Citeste mai mult

Tartine cu sos alb cu branza
Se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm si se orneaza cu masline in forma de stea si cu gogosari. Citeste mai mult

Tartine cu sunca
Se ung tartinele, se orneaza cu ardei, rosii, masline. Pasta se poate pastra in borcan, la frigider, servind pentru pregatirea sandvisurilor, in diverse ocazii. Citeste mai mult

Tartine cu unt de raci
Se decoreaza cu masline in forma de stea, cu raze mici din gogosari rosii sau cu flori efectuate din albus si galbenus fiert tare. Citeste mai mult

Tartine cu pasta din oua fierte tari
Cine doreste, pune ceapa rasa fin sau ceapa verde, taiata marunt, cu frunze cu tot, piper macinat si pasta de sardele. Citeste mai mult

Rulou mozaic
Sunca se ruleaza strans cu ajutorul foii de nailon care, apoi, se dezlipeste treptat cu ea se inveleste ruloul care se va da la frigider, ca sa se intareasca untul. Citeste mai mult

Franzela umpluta
Cu aceasta compozitie se pot umple si cornuri de format mai drept care se scobesc la ambele capete, ca sa se poata scoate tot miezul. Citeste mai mult

Gogosele (caroline) cu diferite umpluturi
Cand aluatul s-a racit putin, se pune un ou intreg si se amesteca pina cand se incorporeaza bine, adaugind pe rind si celelalte oua si amestecand, la fel, dupa fiecare. Citeste mai mult

Cornulete cu sunca Cornulete cu sunca
Ruloul obtinut se preseaza cu palma si cu sucitorul pana capata latimea de 15-20 cm, apoi i se aduc capetele mai lungi pana la mijloc si se mai indoaie o data suprapunindu-se, cum s-ar inchide o carte. Astfel, se impatureste in patru. Citeste mai mult

Aperitiv din branza de vaci
Se serveste pe platou sau cu el se ung tartine care, apoi, se orneaza cu masline. Citeste mai mult

Aperitiv din branza de burduf
Compozitia se aranjeaza pe platou, ornata cu masline si gogosari si se serveste in aceeasi zi. Citeste mai mult

Masline umplute Masline umplute
Pentru a oferi maslinelor un aspect mai interesant si un gust mai picant, acestea se pot servi si umplute. Citeste mai mult

Pasta tartinabila din oua si sardele
Oua, unt, smantana, ceapa, sardele, cateva condimente si aperitivul e gata! Cu putina imaginatie si gust se decoreaza astfel incat nu doar papilele gustative sa fie ispitite si... aperitivul e un succes sigur! Citeste mai mult

Piftie de gasca
De sarbatori, masa geme sub greutatea bucatelor... si sunt grele si la propriu si la figurat. Pentru a evita abuzul de carne grasa de porc va recomandam racituri pregatite cu carne de pasare. Citeste mai mult

Piftie de curcan
Din pui, curcan, gasca sau din porc, piftia este un preparat nelipsit din meniul de Craciun si Revelion al romanilor. Va invitam sa incercati o delicioasa piftie de curcan cu mustar cu hrean numai bun sa va trezeasca la viata papilele gustative! Citeste mai mult

Masline umplute
Fie ca este vorba de un pui, un curcan, oua, ardei sau vreo alta leguma... cand vine vorba de umpluturi intotdeauna ne gandim la o combinatie in care ingredientele sa se puna reciproc in valoare. Ati incercat si cu masline? Citeste mai mult

Pateu de vinete
Bogate in viatminele B si C, in fier si calciu, vinetele pot fi deosebit de gustoase atat in mancarurile calde cat si in cele reci. Va oferim un aperitiv rece din vinete, branza si multe condimente! Citeste mai mult