Ardei umplut cu carne

Ardei umplut cu carne

rating

Ingredinete reteta : ardei gras rosu, carne de vitel, carne tocata, ceapa, orez, oua, piper, rosii, sare, smantana, suc de rosii, supa de carne, ulei,

Ardei gras rosu, umplut cu un amestec delicios de carne tocata, orez si condimente.

  

Ingrediente:

Pentru 10 portii: 2 kg ardei gras, 500 g carne de porc, 500 g carne de vita, 200 g orez, 1 ou, 100 ml ulei, 1 leg. verdeata, 250 g ceapa, 250 g rosii, 250 ml supa de vita (250 ml apa si ½ cub concentrat de pui - se fierb impreuna 5 - 10 minute), 50 ml vin, 200 g smantana, 200 ml suc de rosii, 500 g sos tomat, 100 g pasta de tomate, sare, piper, dupa gust.


Mod de preparare:

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf. Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati, ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in ulei, apoi se raceste. Carnea si verdeata, curatata, spalata si zvintata si ceapa, se trec prin masina de tocat. Orezul se spala, se scurge si se opareste apoi se raceste si se adauga in compozitie, odata cu ouale batute, sare si piper macinat. Se amesteca componentele pina cind se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala, si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti.
*Varianta: Fiecare ardei umplut se da prin faina cu capatul deschis si se aseaza in cratita cu capul in jos. Metoda este avantajoasa din mai multe puncte de vedere: nu mai e nevoie de capace de rosii iar faina se incorporeaza in sos dandu-i consistenta potrivita.
Ardeii umpluti se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga supa, sucul de rosii, sosul tomat, pasta de tomate diluata in apa, continuindu-se fierberea cca. 30 - 40 minute. Spre sfirsitul fierberii (inabusite), se stropeste vinul pe toata suprafa?a si se potriveste gustul sosului format. Se serveste portia de ardei (doi ardei la portie) cu sos si smantana deasupra.

Pofta buna !

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !