Ardei umpluti cu varza

11
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 25 – 30 ardei grasi, 1 varza rosie, 1 varza alba, 2-3
morcovi, 500 g otet, 16 linguri de sare, cateva frunze de telina.

Mod de preparare: Se spala mai intai ardeii, li se inlatura cu grija
cotorul si samburii avand grija sa nu ii taiem prea tare, se asaza pe un servet
curat si se lasa la scurs. Se curata apoi varza si morcovii. Varza se taie
fidea, morcovii se dau pe razatoare, frunzele de telina se spala si ele si se
toaca, amestecandu-se impreuna intr-un castron mai mare. Se sareaza si se lasa
circa 2 ore sa se inmoaie. Se iau apoi ardeii si se umplu cu amestecul de
varza, morcovi si telina, avand grija sa nu plezneasca ardeii. Se asaza ardeii
umpluti in borcane si se lasa deoparte pana pregatim otetul. Acesta se amesteca
cu 10l de apa, 16 linguri de sare si se lasa la fiert. Se adauga acest amestec
peste ardeii din borcane si se lasa asa circa 2 ore. Se adauga mai apoi inca putina
saramura si abia apoi se capseaza borcanele si se pun in camara la loc racoros
si intunecos.

Pofta buna!

 

 

photo: alexjuncu.ro

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail