Budinca de cartofi cu branza

#

Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 4 – 5
oua, 250 ml smantana sau lapte, 250 g branza de vaci si 100 g branza telemea
nedesarata, sau 250 g branza telemea desarata putin, 100 g unt, 50g faina,
marar, sare.

Mod de preparare: Cartofii curatati se taie in jumatati si se
fierb in apa clocotita cu putina sare. Se scurg bine si se zdrobesc, cu o
furculita, cat sunt fierbinti, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga branza
rasa, untul moale, branza de vaci bine maruntita, in prealabil, cu furculita,
smantana, galbenusurile, faina si mararul; se amesteca bine si se pune sare
dupa gust, daca mai este nevoie .Apoi, se adauga albusurile batute spuma, se
amesteca bine si se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina
solida si tapetata cu faina sau pesmet. Se coace in cuptorul
bine incins in prealabil. Se lasa 30-40 minute pana cand budinca se rumeneste
frumos. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cand se scoate din cuptor, se trece
cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda daca s-a lipit, apoi se pune
farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>