Ceapa murata

Ceapa murata

rating

Ingredinete reteta : ceapa alba, foi dafin, sare, boabe mustar, otet din vin,

Mai putin obisnuita, acest tip de muratura se foloseste in combinatie cu alte legume murate, dandu-le o savoare deosebita.

Ingrediente: 1 ¼ kg ceapa alba, 2 frunze de dafin, sare, 4 lingurite boabe de mustar, otet din vin.

Mod de preparare: Se oparesc cepele in apa sarata (1 lingura de sare la 1 litru de apa) si apoi se pun intr-un castron mare, acoperindu-le cu apa. Se lasa astfel circa 1 ora si apoi se scurge apa de pe ele masurand-o cu ajutorul unei cani gradate. Se adauga apoi 75 de g sare la fiecare litru pregatind acest amestec pentru a-l returna peste ceapa. Cepele se pun inapoi in castron asezand deasupra lor doua betisoare de lemn de cires in forma de x si apoi se acopera cu amestecul de apa cu sare. Dupa 24 de ore se scot cepele, se pun in borcane impreuna cu frunzele de dafin, boabele de mustar si se toarna peste acestea otetul din vin fiert in prealabil timp de 2 minute. Se preseaza cepele cu ajutorul a doua betigase asezate in forma de x si apoi se leaga borcanele. Se pot servi dupa aproximativ o luna.

Pofta buna!

 

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !