Ceapa murata

#

Ingrediente: 1 ¼ kg ceapa alba, 2 frunze de dafin, sare, 4 lingurite boabe de
mustar, otet din vin.

Mod de preparare: Se oparesc cepele in apa sarata (1 lingura de sare
la 1 litru de apa) si apoi se pun intr-un castron mare, acoperindu-le cu apa.
Se lasa astfel circa 1 ora si apoi se scurge apa de pe ele masurand-o cu
ajutorul unei cani gradate. Se adauga apoi 75 de g sare la fiecare litru
pregatind acest amestec pentru a-l returna peste ceapa. Cepele se pun inapoi in
castron asezand deasupra lor doua betisoare de lemn de cires in forma de x si
apoi se acopera cu amestecul de apa cu sare. Dupa 24 de ore se scot cepele, se
pun in borcane impreuna cu frunzele de dafin, boabele de mustar si se toarna
peste acestea otetul din vin fiert in prealabil timp de 2 minute. Se preseaza
cepele cu ajutorul a doua betigase asezate in forma de x si apoi se leaga
borcanele. Se pot servi dupa aproximativ o luna.

Pofta buna!

 

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>