Ciuperci la gratar

#

Ingrediente: Ciuperci, zeama de lamaie, sare, mujdei de usturoi,
cascaval.

Mod de preparare: Ciupercile mari (champignons, ciuperci albe de camp,
vinetica, manatarci, craite, parasol etc), bine spalate si scurse de apa pe
servet din tifon si presate putin cu palma, se trec usor prin untdelemn (pus pe
o farfurie), asezandu-le apoi direct pe gratarul incins (sau pe un gratar
dublu, cu care se pot intoarce mai usor). Se prajesc pe fiecare parte 3-4
minute, pana cand se rumenesc putin. Cand sunt gata, se iau de pe gratar si se
asaza pe un platou ornat cu frunze
de salata proaspata si se acopera cu bucatele de cascaval. Se servesc imediat,
fierbinti adaugand bucatele de unt deasupra, stropite cu zeama de lamaie si
presarate cu putina sare si cu putin mujdei.

Pofta buna!

 

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>