Clatite cu ciocolata

Clatite cu ciocolata

rating

Ingredinete reteta : faina, oua, lapte, sare, ulei, ciocolata, nuci,

Pentru iubitorii de dulciuri, un desert nepretentios, dar delicios, imbracat in ciocolata... pur si simplu ti se topeste in gura!

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 200 g ciocolata menaj, 50 – 60 g miez de nuca.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte de a intinde aluatul subtiat. Ciocolata menaj se pune intr-o craticioara la topit amestecandu-se continuu. Intre timp se marunteste cu cutitul miezul de nuca si se prajeste putin intr-o cratita joasa. Se incorporeaza nuca tocata in ciocolata si cu acest amestec se umplu clatitele, se impacheteaza in patru si se servesc  calde. In loc de ciocolata menaj se mai poate folosi si Finetti.

Pofta buna!


ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !