clatite_ciocolata

Clatite cu ciocolata

#

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa
minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 200 g ciocolata menaj, 50 –
60 g miez de nuca.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o
ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o
pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o
tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat
si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus
ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte
de a intinde aluatul subtiat. Ciocolata menaj se pune intr-o craticioara la
topit amestecandu-se continuu. Intre timp se marunteste cu cutitul miezul de
nuca si se prajeste putin intr-o cratita joasa. Se incorporeaza nuca tocata in
ciocolata si cu acest amestec se umplu clatitele, se impacheteaza in patru si
se servesc  calde. In loc de ciocolata
menaj se mai poate folosi si Finetti.

Pofta buna!

 

 

photo: pizzaladonna.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>