Clatite cu mere

Clatite cu mere

rating

Ingredinete reteta : faina, oua, lapte, sare, mere, ulei,

Merele se pot intrebuinta ca umplutura in placinte, in torturi, ca simple fructe conservate in compoturi sau pregatite in gemuri, in strudele si nu in ultimul rand in clatite. Incercati reteta de mai jos! E un succes cu resurse atat de mici!

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 500 g mere.

Mod de preparare: Merele se spala, se curata de coaja si se taie in felii subtiri sau se dau pe razatoare. Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se incorporeaza si merele si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaia unsa cu putin ulei in prealabil. Odata prajite, clatitele se indoaie in doua sau patru si se servesc cu zahar pudra presarat peste ele. Ca alternativa, se poate face un amestec din zahar vanilat si scortisoara, care se presara deasupra clatitei. Se servesc calde.

Pofta buna!

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !