Clatite cu mere

clatite2
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa
minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 500 g mere.

Mod de preparare: Merele se spala, se curata de coaja si se taie in
felii subtiri sau se dau pe razatoare. Intr-un vas mai adanc se amesteca faina
cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se
obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte.
Se incorporeaza si merele si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul
diluat si se intinde in tigaia unsa cu putin ulei in prealabil. Odata prajite,
clatitele se indoaie in doua sau patru si se servesc cu zahar pudra presarat
peste ele. Ca alternativa, se poate face un amestec din zahar vanilat si
scortisoara, care se presara deasupra clatitei. Se servesc calde.

Pofta buna!

 

 

photo: bucatarulsef.ro

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail