Clatite cu piept de pui si ciuperci

clatite
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: Pentru clatite: lapte sau apa minerala, faina, oua, 1 lingurita zahar. Compozitia: un piept intreg, dezosat si fara pielita, 1 kg ciuperci proaspete, 250 g smantana, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, piper, sare, ulei.

Mod de preparare: Din faina, oua, lapte (sau apa minerala), lingurita de zahar si un praf de sare se fac 15 – 20 de clatite in maniera traditionala, atat doar ca facem putin mai groase. Se crata si se fierb ciupercutele, puiul se fierbe si el in apa cu vegeta. Dupa ce acestea au fiert si s-au racit se dau prin masina de tocat. Se adauga marar si patrunjel taiate marunt, se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca foarte bine totul. ┬áSe unge fiecare clatita cu aproximativ o lingura de compozitie. Clatitele se vor aseza intr-o tava lasand putin spatiu intre ele. Trebuie sa aveti doua straturi de clatite. Se dau la cuptor cam 10-15 min dupa care se adauga smantana si se mai lasa inca 10-15 min. Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

#

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail