Coltunasi cu branza de vaci si smantana

Ingrediente: pentru coca: 400 g faina, 1 ou, sare, apa, pentru umplutura: 300 g branza de vaci, 2 galbenusuri, 100 g unt pentru uns coltunasii, sare, smantana.

Mod de preparare: Se face un aluat din faina, ou, putina apa si sare. Se framanta bine si se ajusteaza cantitatea de faina pan ace se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire, se imparte foaia in discuri cu ajutorul unui pahar. Discurile se umplu cu branza de vaci scursa in prealabil de zer si amestecata cu galbenusuri, putina sare si zahar. Se impatura coltunasii lipindu-se marginile astfel incat sa se obtina un fel de saculet. Separat se pune la fiert o cratita lata cu apa si putina sare. Se fierb in ea coltunasii circa 15 – 20 de minute, avand insa grija sa amestecam dupa ce ii punem in apa, astfel incat sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul cratitei. Se scot apoi cu spumiera, se limpezesc sub un jet de apa calda, se oparesc cu unt si se servesc calzi cu smantana deasupra.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>