Compot de pere

Compot de pere

rating

Ingredinete reteta : pere, zahar, apa, zeama de lamaie,

Cunoscute pentru dulceata lor, perele se pregatesc in compoturi nu doar cu sirop de apa cu zahar, dar si cu putina zeama de lamaie proaspata ca sa-i mai taie din dulceata.

Ingrediente: pere nu prea coapte, 300 g zahar la 1 litru de apa, putina zeama de lamaie.

Mod de preparare: Mai intai se curata perele de coaja, li se taie coditele, se taie in patru si se inlatura samburii. Se fierbe un sirop din 300 g de zahar la litrul de apa si la sfarsit se adauga putina zeama de lamaie. Se fierb fructele 3-5 minute in acest sirop (daca perele sunt mai moi, nu se lasa decat vreo doua minute) apoi se scot, se asaza in borcane preincalzite si peste ele se toarna siropul. Se leaga sau se capseaza borcanele si apoi se lasa la racit intre perne. Se serveste rece pur si simplu, sau se pot folosi la prajituri, tarte si alte deserturi.

Pofta buna!


ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !