Compot de pere

#

Ingrediente: pere nu prea coapte, 300 g zahar la 1 litru de apa,
putina zeama de lamaie.

Mod de preparare: Mai intai se curata perele de coaja, li se taie coditele,
se taie in patru si se inlatura samburii. Se fierbe un sirop din 300 g de zahar
la litrul de apa si la sfarsit se adauga putina zeama de lamaie. Se fierb
fructele 3-5 minute in acest sirop (daca perele sunt mai moi, nu se lasa decat
vreo doua minute) apoi se scot, se asaza in borcane preincalzite si peste ele
se toarna siropul. Se leaga sau se capseaza borcanele si apoi se lasa la racit
intre perne. Se serveste rece pur si simplu, sau se pot folosi la prajituri,
tarte si alte deserturi.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>