Crochete cu cartofi I

Ingrediente: ½ kg cartofi, 2 oua, 150 g faina, 100 g cascaval ras, sare, piper, 50 g pesmet, 150 ml ulei.

Mod de preparare: Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja, in apa cu un strop de ulei. Cand au fiert, se strecoara, se lasa putin la racit si apoi se decojesc, se rad pe razatoare si se pun intr-un castron. Se separa ouale, se adauga galbenusurile, cascavalul ras, faina si condimentele. Se amesteca bine si apoi se formeaza crochete rotunde sau ovale care se trec prin faina, ou batut si pesmet si apoi se prajesc in ulei incins. Se servesc calde.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>