Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

rating

Ingredinete reteta : cirese, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie,

Specifica zonei Moldovei, dulceata de cirese amare este o adevarata delicatesa a bucatariei moldovenesti!

Ingrediente: 1 ½ kg zahar, 1 ½ kg cirese amare, zeama de la o lamaie, 1 plic de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se spala bine ciresele, se indeparteza coditele si samburii si apoi se amesteca cu zaharul punandu-se la fiert intr-o oala la foc mic. Dupa ce incepe sa fiarba se da focul mai tare si se apuca oala de toarte scuturandu-se fara a amesteca cu lingura, astfel incat sa nu se prinda dulceata. Cand incepe sa se lege, se adauga zeama de lamaie si se mai da intr-un clocot. Se ia apoi oala de pe foc, se toarna continutul intr-un vas termorezistent si se lasa se se raceasca apoi se pune in borcane, se leaga sau se capseaza si se pun la pastrare in camara. Se serveste simpla, sau cu clatite, orez cu lapte, sau cu papanasi prajiti si stropiti cu smantana.

Pofta buna!


ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !