Dulceata de cirese amare

dulceata-de-visine
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 ½ kg zahar, 1 ½ kg cirese amare, zeama de la o
lamaie, 1 plic de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se spala bine ciresele, se indeparteza coditele si
samburii si apoi se amesteca cu zaharul punandu-se la fiert intr-o oala la foc
mic. Dupa ce incepe sa fiarba se da focul mai tare si se apuca oala de toarte
scuturandu-se fara a amesteca cu lingura, astfel incat sa nu se prinda
dulceata. Cand incepe sa se lege, se adauga zeama de lamaie si se mai da
intr-un clocot. Se ia apoi oala de pe foc, se toarna continutul intr-un vas
termorezistent si se lasa se se raceasca apoi se pune in borcane, se leaga sau
se capseaza si se pun la pastrare in camara. Se serveste simpla, sau cu
clatite, orez cu lapte, sau cu papanasi prajiti si stropiti cu smantana.

Pofta buna!

 

 

photo: cevabun.ro

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail