Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

rating

Ingredinete reteta : zahar, zmeura,

Unii pregatesc dulceata cu gelfix, altii ii adauga glucoza sau lamaie, ceea ce va propunem noi este insa o reteta simpla si mult mai naturala. Succes!

Ingrediente: 700 g zahar la 1 kg de zmeura.

Mod de preparare: Se spala fructele foarte bine intr-o strecuratoare pusa sub un jet puternic de apa si se lasa la scurs in strecuratoare. Se trec apoi prin sita si se pun la fiert intr-o oala. Dupa ce incepe fierberea se adauga zaharul. Se amesteca din cand in cand si se lasa la foc mic pana la ingrosare apoi se mai lasa la fiert timp de 20 - 25 de minute. Se toarna apoi amestecul in borcane preincalzite, presarandu-se deasupra un varf de salicil. Se leaga apoi borcanele si se pun pe o tava de metal. Se sterilizeaza intre perne.

Pofta buna!

 

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !