Dulceata de zmeura

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 700 g zahar la 1 kg de zmeura.

Mod de preparare: Se spala fructele foarte bine intr-o strecuratoare
pusa sub un jet puternic de apa si se lasa la scurs in strecuratoare. Se trec
apoi prin sita si se pun la fiert intr-o oala. Dupa ce incepe fierberea se
adauga zaharul. Se amesteca din cand in cand si se lasa la foc mic pana la
ingrosare apoi se mai lasa la fiert timp de 20 – 25 de minute. Se toarna apoi
amestecul in borcane preincalzite, presarandu-se deasupra un varf de salicil.
Se leaga apoi borcanele si se pun pe o tava de metal. Se sterilizeaza intre
perne.

Pofta buna!

 

 

photo: femeiastie.ro

Gem_de_zmeura-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail