File de peste prajit cu orez

File de peste prajit cu orez

rating

Ingredinete reteta : ceapa, chimen, dovlecei, masline, orez, peste, ulei de masline,

Pestele combinat cu masline si legume este alegerea cea mai potrivita pentru o mancare usoara, savuroasa si fara prea multe calorii.

Ingrediente: 500 gr file de peste, 1 fir de lamaita, 1 ceapa, 1 ardei iute, 1 dovlecel, 150 gr orez, 100 gr masline negre, 4 linguri ulei de masline, sare, piper, chimen.

Mod de preparare: Indepartand frunzele mai mari se toata marunt lamaita, fileul de peste se taie bucatele frecandu-se cu lamaita tocata marunt. Se sareaza si se pipereaza. Separat se fierbe orezul. Cat tip acesta e pe foc, se curate dovlecelul de seminte si se taie felii. Carnea se prajeste aproximativ 3 - 4 minute pe cate o  parte in doua linguri de ulei si apoi se trage deoparte, lasand-o la cald. Ceapa si ardeiul iute se calesc in erstul de ulei , se adauga dovlecelul si maslinele si se prajeste totul circa 5 minute. Se scurge orezul si se adauga si acesta compozitiei. Se condimenteaza cu sare, piper si chimen macinat, se adauga pestele si se completeaza cu lamaita. Se serveste cu vin alb.

Pofta buna!

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !