Lichior de portocale

Lichior de portocale

rating

Ingredinete reteta : lamaie, lapte, portocale, zahar,

Ingrediente:

1 l alcool de 90, 1 l lapte crud, 1 kg zahar tos, 4 portocale, 1 lamaie

Mod de preparare:

Intr-un borcan de 4 l se pune alcoolul, laptele crud, zaharul, portocalele taiate bucati potrivite, cu coaja si samburi cu tot, si o lamaie taiata bucati. Se leaga borcanul si se pune intr-un loc ferit, unde se lasa sa stea o luna intreaga. La fiecare 2-3 zile se amesteca bine continutul cu o lingura mare de lemn. Dupa o luna, se strecoara totul printr-un tifon, storcand bine ca sa iasa toata zeama din portocale. Lichidul obtinut se filtreaza astfel: intr-o palnie obisnuita de metal sau de sticla se pune o alta palnie din hartie de filtru, prin care se toarna incet in sticle lichiorul. Filtrarea se face in cateva ore si lichiorul terbuie sa iasa limpede ca lacrima. Cat timp are in ea lichid, palnia de hartie nu trebuie atinsa, deoarece s-ar putea rupe imediat. Cand s-au depus prea multe reziduuri pe ea, se inlocuieste hartia de filtru cu lata. Sticlele cu lichior se astupa si se pastreaza oricata vreme. Se poate face la fel lichior de mandarine, punand 6 mandarine frumoase sau 2 portocale si 4 mandarine.

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !