Macaroane cu carne la cuptor

macaroane
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 400 g macaroane, 200 ml smantana, 100 cascaval ras, 40 g carne slaba, 1 ceapa, 1 lingura pasta de rosii, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie marunt ceapa, care se caleste in putin ulei. Se pregateste carnea, condimentand-o si apoi calind-o alaturi de ceapa. Se lasa sa se raceasca tot amestecul si apoi se trece prin masina de tocat. Se poate folosi si carne gata tocata. Se amesteca cu pasta de rosii si se lasa deoparte. Macaroanele se fierb in apa cu putina sare si un strop de ulei. Se scot, se strecoara, se clatesc si apoi se asaza intr-un vas de Jena in straturi succesive cu amestecul de carne. Se stropeste totul cu smantana si se da la cuptorul incins timp de aproximativ 20 minute. Se servesc fierbinti cu cascaval ras care se va topi deasupra.

Pofta buna!

 

 

photo: gradinamea.com

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail