Paste cu ciuperci si sos

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

Paste cat pentru 4-5 portii, doua conserve cu ciuperci cu tot cu zeama, doua cepe mari, o capatana de usturoi, 3-4 rosii potrivite si mai zemoase, pot fi folosite si cele decojite din conserva, o jumatate de legatura de patrunjel, sare, piper, jumatate cescuta de ulei.

Mod de preparare:

Sosul se prepara separat de paste astfel: uleiul se infierbanta bine si peste el asezam ceapa tocata si usturoiul taiat feliute potrivit de groase, acestea se rumenesc pana devin galbui. Ciupercile impreuna cu apa dintr-o conserva vor stinge ceapa si le vom lasa la fiert pana scad, dupa aceea vom pune apa ramasa din cealalta conserva si rosiile taiate cubulete. Vor mai fierbe un sfert de ora si vom pune peste sos sare piper si patrunjelul tocat. Pastele se fierb 10 minute si se strecoara sub jet de apa rece.
Mod servire: Sosul se serveste fierbinte asezat peste paste

Pofta buna!

#

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail