Paste cu sos

Paste cu sos

rating

Ingredinete reteta : ardei iute, busuioc, ceapa, lamaie, oregano, paste, rosii, usturoi,

Paste pentru o masa condimentata, servite cu un pahar de vin rosu.

Ingrediente:

4 portii - 6 rosii mari coapte; 2 linguri zeama de lamaie; coaja rasa de la o lamaie verde; 2 cepe de arpagic tocate marunt; 2 catei de usturoi tocati marunt; 1-2 ardei iuti rosii; 1-2 ardei iuti verzi; 450 gr paste fusilli; 4 linguri smantana; 2 linguri busuioc proaspat tocat fin; frunze de oregano pentru ornat.


Mod de preparare:

Puneti rosiile intr-un castron cu apa clocotita; cand pielita incepe sa crape, curatati-le, taiati-le in sferturi si scoateti semintele. Taiati pulpa de rosii in cuburi mici pe care le veti pune intr-o tigaie. Adaugati toata zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie verde, ceapa si usturoiul, ardeii iuti curatati de seminte si tocati marunt; amestecati bine. Puneti cratita pe foc si lasati totul sa fiarba acoperit timp de 5-10 minute, cat este necesar ca sosul sa inceapa sa se ingroase, apoi luati tigaia de pe foc. Puneti separat cateva linguri de sos. Fierbeti pastele in apa cu sare; pentru timpul de fierbere verificati instructiunile de pe pacbet. Scurgeti pastele, clatitile cu apa clocotita si rasturnati-le in cratita cu sos. Amestecati bine si scoateti pastele pe un platou. Puneti deasupra lingurile de sos pastrate deoparte, o lingura de smantana, ornati cu busuiocul tocat si cu cateva frunze de oregano si serviti imediat.

Pofta buna !

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !