Piept de pui cu ciuperci

#

Ingrediente: 2 piepti de pui, 1 borcan de ciuperci intregi, 1 ceapa, 4-5 castraveti murati mai marisori, 1 pahar de vin, 400 gr de smantana, 1 ou, sare, piper, ulei, verdeata.

Mod de preparare: Se spala pieptul de pui, de preferinta dezosat. Se taie bucatele de aproximativ 2-3 cm, se sareaza si pipereaza si se pune intr-o craticioara impreuna cu uleiul la foc mic. Intre timp se taie bucatele ciupercile si┬ácastravetii┬ápastrandu-se pe cat posibil dimensiunile bucatilor de piept de pui. Cand puiul s-a rumenit se scoate cu supiera si se pune intr-o alta craticioara. La fel se procedeaza si cu ciupercile si castravetii, fiecare adaugandu-se – ┬ádupa ce s-au perpelit in ulei – puiului tras deoparte. La sfarsit, in sosul lasat de toate aceste ingrediente, se caleste ceapa. Intre timp se bate bine oul, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca bine cu toata smantana si cu paharul de vin. Se amesteca puiul, ciupercile, castravetii si ceapa calita intr-o singura cratita si se toarna oul cu smantana si vinul si se lasa sa fiaba inabusit inca vreo 20 – 30 de minute. Se serveste cald cu un pahar de vin alb.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>