Piftie de curcan

Piftie de curcan

rating

Ingredinete reteta : ceapa, foi dafin, piper boabe, sare, usturoi, carne de curcan,

Din pui, curcan, gasca sau din porc, piftia este un preparat nelipsit din meniul de Craciun si Revelion al romanilor. Va invitam sa incercati o delicioasa piftie de curcan cu mustar cu hrean numai bun sa va trezeasca la viata papilele gustative!

Ingrediente: carne de curcan, o ceapa, sare, usturoi, piper boabe, 1 frunza de dafin.

Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa, usturoiul, piperul boabe si doua frunze de dafin si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata. Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar sau cu hrean.

Pofta buna!

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !