Piftie de curcan

#

Ingrediente: carne de curcan, o ceapa, sare, usturoi, piper boabe,
1 frunza de dafin.

Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa
treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa, usturoiul, piperul boabe
si doua frunze
de dafin si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora
puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa
se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata. Asezati carnea
dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama si lasati-o sa
se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care
turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar
sau cu hrean.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>