Piftie de curcan

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: carne de curcan, o ceapa, sare, usturoi, piper boabe,
1 frunza de dafin.

Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa
treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa, usturoiul, piperul boabe
si doua frunze
de dafin si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora
puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa
se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata. Asezati carnea
dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama si lasati-o sa
se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care
turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar
sau cu hrean.

Pofta buna!

 

 

piftie-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail