Piftie de gasca

Piftie de gasca

rating

Ingredinete reteta : ceapa, foi dafin, piper boabe, sare, usturoi, carne de gasca,

De sarbatori, masa geme sub greutatea bucatelor... si sunt grele si la propriu si la figurat. Pentru a evita abuzul de carne grasa de porc va recomandam racituri pregatite cu carne de pasare.

Ingrediente: carne de gasca, o ceapa, sare, piper boabe, usturoi, 1 frunza de dafin.

Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa acopere carne ape de-a-ntregul), adaugati o ceapa, usturoi dupa plac, cateva boabe de piper, 1 frunza de dafin si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata. Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar sau cu hrean.

Pofta buna!

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !