piftie-2-9292

Piftie de gasca

#

Ingrediente: carne de gasca, o ceapa, sare, piper boabe, usturoi,
1 frunza de dafin.

Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa
acopere carne ape de-a-ntregul), adaugati o ceapa, usturoi dupa plac, cateva
boabe de piper, 1 frunza de dafin si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati
spuma si dupa o ora puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati
putina zeama, lasati-o sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia
este gata. Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase.
Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si
pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la
rece si se servesc cu mustar sau cu hrean.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>