Placinta cu branza si stafide

Placinta cu branza si stafide

rating

Ingredinete reteta : oua, faina, branza de vaci, stafide, zahar vanilat, coaja de lamaie, smantana,

Gustoase, pufoase, aromate... placintele ti se topesc in gura si pur si simplu nu te poti satura de ele!

Ingrediente: 500 gr faina, 150 gr unt, 100 gr zahar pudra, 50 gr osanza, 1 ou, 1 lingurita otet, 1 lingurita sare; pentru umplutura: 500 gr branza de  vaci, 3 oua, 3 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 lingurita de coaja de lamaie rasa, 1 cescuta de stafide, 2 lingurite de smantana.

Mod de preparare: Se face un aluat amestecand faina cu 100 gr unt, osanza, 1 ou, sarea si otetul. Se framanta bine, se intinde o foaie de aproximativ 2 cm, se impatureste si se lasa deoparte timp de aproximativ o jumatate de ora. Intre timp se pregateste umplutura: se freaca bine branza cu zaharul, pana ce acesta se topeste, se adauga ouale, coaja de lamaie, stafidele si smantana si se amesteca bine de tot. Se ia apoi aluatul si se intind doua foi. Se unge tava cu putin unt, iar restul se topeste intr-o craticioara. Se asaza prima foaie, se intinde in strat uniform umplutura si apoi se pune cea de-a doua foaie, se stropeste cu unt si se da la cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ o ora, se scoate, se taie, placinta si se presara zaharul pudra.

Pofta buna!

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !