Raci fierti

#

Ingrediente:

24 raci, apa cat sa-i cuprinda, sare, 3-4 catei de usturoi, 12 boabe piper, 1 foaie dafin(facultativ)

Mod de preparare:

Se controleaza ca toti racii pe care vrem sa-i pregatim sa fie vii. Se pune la fiert o oala cu apa, potrivind sa fie atata apa cat sa cuprinda racii, nu mai mult. La 4 l de apa se adauga 1 lingura plina de sare (in oroice caz, apa se gusta si trebuie sa fie mai sarata decat de obicei), cativa catei de usturoi si, dupa gust, o foaie de dafin. Se pune apa la foc iute. Cand clocoteste se arunca racii inauntru bine spalati in mai multe ape si scursi, si cateva boabe de piper. Se tin pe foc 5 minute, nu mai mult, socotite din momentul in care au dat in clocot. Se lasa sa se raceasca in apa lor. Se aseaza frumos pe o farfurie, cu frunze de patrunjel imprejur.

 Cine doreste poate sa scoata matul din gaturi cand racii sunt inca vii, inainte de a-i fierbe; pregatiti insa astfel, racii sunt mai putin gustosi.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>