Salata de ciuperci cu maioneza

Salata de ciuperci cu maioneza

rating

Ingredinete reteta : oua, ciuperci, lamaie, mustar, sare, piper,

O salata delicioasa din ciuperci proaspete stropite cu maioneza de casa, fara conservanti si fara coloranti!

 

Ingrediente: ½ kg ciuperci, 2 oua, ½ lamaie, ½ lingurita de mustar, sare, piper, putina sare de lamaie.

Mod de preparare: Se fierbe mai intai un ou timp de 5 minute ca sa obtinem un ou mai tare, apoi se decojeste si se lasa la racit. Se face mai intai o maioneza dintr-un galbenus de ou combinat cu galbenusul de ou fiert, se adauga sare, ½ lingurita de mustar si se lasa apoi putin la rece. Ciupercutele se curata si se pun la fiert in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si putina sare de lamaie (pentru ca ciupercutele sa ramana albe, nepatate). Cand sunt fierte, se strecoara, se clatesc in apa rece si se lasa la scurs si racit. Cand sunt reci, se taie feliute si se amesteca cu maioneza, se condimenteaza si se asaza intr-un castronas ornandu-se cu frunze de patrunjel proaspat. Albusul ramas de la oul fiert poate fi taiat tot asa feliute subtiri si amestecat in salata de ciuperci. Pentru cei care nu suporta maioneza prea bine, se face maioneza dintr-un singur ou si se desface cu smantana.

Pofta buna!

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !