Salata de oua

salata cu ou
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 6 oua, 100 g ceapa, 3 – 4 cartofi, 2 linguri ulei,
sare, piper, otet, zahar.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, iar cand sunt gata se scot, se
clatesc in apa rece, se decojesc si se taie felii. Se taie ceapa felii rotunde,
se opareste in putina apa fierbinte si se lasa sa se scurga. Cartofii se
curata, se spala, se taie cu un cutit ondulat ca pentru a obtine cartofi surgilati
si se prajesc in ulei incins. Cand sunt gata, se scot cu o spumiera si se pun
intr-un castron de sticla alaturi de feliile de oua si rondelele de ceapa. Se
face un suc de salata, se toarna peste salata impreuna cu uleiul, se potriveste
de sare, piper si zahar si se amesteca. Se poate servi simpla sau insotita de
branzeturi.

Pofta buna!

 

#

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail