Scovergi din aluat de cartofi

Scovergi din aluat de cartofi

rating

Ingredinete reteta : branza, cartofi, cascaval, faina, oua, smantana, unt,

Se lasa sa creasca 30 minute, apoi se coc cum s-a aratat mai inainte. Scoverzile se servesc fierbinti, dar sunt bune si reci sau reincalzite la cuptor cateva minute.


Ingrediente:
Aluatul din aceleasi cantitati ca si "Gogosi de cartofi cu sunca", 300 g branza, un ou, marar, sau 100 g cascaval.

Mod de preparare:
Se ia o bucata din aluat, se intinde in forma de rondea (dupa marimea tigaii) cu grosimea de 1 cm si se lasa pe masa sa creasca 30 minute. Tigaia goala se infierbinta 3-4 minute, se pune, apoi, untdelemn de 1/2 cm si, dupa un minut (cand s-a infierbintat, fara sa ajunga la fumegare), se pun scoverzile. Se rumenesc pe ambele parti si se servesc calde, presarate cu cascaval sau parmezan ras.
Branza se poate pune si in scoverzi. Se ia o cantitate de aluat, se intinde in forma de rondea de 1 cm grosime, mai mare cu 2-3 cm de jur imprejur decit tigaia in care se va coace. Chiar la mijlocul rondelei, pe 2/3 din suprafata se presara o lingura cu branza simpla sau amestecata cu ou; se aduc marginile rondelei pina la mijlocul ei, unindu-le bine, ca branza sa fie bine acoperita. Se intinde rondeaua din nou cu sucitorul, ca sa capete marimea tigaii in care se va coace. Se lasa sa creasca 30 minute, apoi se coc cum s-a aratat mai inainte. Scoverzile se servesc fierbinti, dar sunt bune si reci sau reincalzite la cuptor cateva minute.

Pofta buna !

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !


COMENTARII

florica
Vineri, 0 2008, ora 0:0
O bunatate, va recomand!

Spune-ti si tu parerea