Sos bernez

Sos bernez

rating

Ingredinete reteta : unt, vin, galbenusuri, ceapa, lamaie, otet, piper boabe,

Un sos bogat, usor condimentat si aromat cu vin, consistent datorita oualor si untului. Se foloseste la peste rasol, somon, calcan si altele.

 

Ingrediente: 200 g unt, 100 ml vin alb, 3 galbenusuri, 2-3 cepe, 1 lamaie, 50 ml otet din vin, cateva boabe de piper, sare.

Mod de preparare: Otetul, ceapa si boabele de piper se fierb intr-un vas pana ce scade compozitia la jumatate. Se adauga vinul si se mai lasa inca 5 minute. Intre timp se freaca galbenusurile cu untul topit putin in prealabil, se adauga si putina apa (cam 2 lingurite), zeama de la lamaie si se amesteca cu sosul din vin.

Sosul bernez se foloseste la mancarurile cu peste.

Pofta buna!


ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !