Sos bernez

Ingrediente: 200 g unt, 100 ml vin alb, 3 galbenusuri, 2-3 cepe, 1 lamaie, 50 ml otet din vin, cateva boabe de piper, sare.

Mod de preparare: Otetul, ceapa si boabele de piper se fierb intr-un vas pana ce scade compozitia la jumatate. Se adauga vinul si se mai lasa inca 5 minute. Intre timp se freaca galbenusurile cu untul topit putin in prealabil, se adauga si putina apa (cam 2 lingurite), zeama de la lamaie si se amesteca cu sosul din vin.

Sosul bernez se foloseste la mancarurile cu peste.

Pofta buna!

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>