Sos de macris

Sos de macris

rating

Ingredinete reteta : ceapa, smantana, faina, ulei, patrunjel, tarhon, frunze de macris,

Se serveste cu carne rasol, budinca de carne, rulada de carne, chiftele, friptura inabusita dia carne de porc, vita, pasare, ovine, iepure domestic sau vinat, cu cirnati fripti sau fierti, sau cu crochete de carne.


Ingrediente:
Circa 1/4 kg frunze de macris, o lingurita cu virf ceapa rasa, 3-4 linguri untdelemn, 100 ml smantana, 30 g faina, patrunjel, tarhon, zahar, sare.

Mod de preparare:
Frunzele de macris, curatate, de codite, se spala, se aduna ia manunchiuri care, apoi, se taie in felii late. Ceata se caleste un minut m grasime, se adauga macrisul si se amesteca pina cind ii scade volumul; totul se stinge cu 1/4 l apa si se lasa sa fiarba 10-15 minute, pina se moaie frunzele biae. Faina se freaca cu 2 linguri de apa rece si se adauga apoi in sos; se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege. Daca sosul este prea gros, se mai adauga apa, ca sa fie ca o smintina mai groasa care curge; daca s-a diluat cu apa, se mai fierbe 2-3 clocote. Se ia de pe foc, se sareaza si se amesteca cu smintina, frecata bime cu o lingura de apa rece. Nu mai trebuie acrit, deoarece macrisul contine acid oxalic care il va acri. O lingurita cu zahar ii va reduce din acreala si ii va da un gust placut. Pentru aroma, se adauga patrunjel si tarhon. Sosul fiind mai gros, nu are nevoie de alta garnitura.
Se serveste cu carne rasol, budinca de carne, rulada de carne, chiftele, friptura inabusita dia carne de porc, vita, pasare, ovine, iepure domestic sau vinat, cu cirnati fripti sau fierti, sau cu crochete de carne.

Pofta buna !

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !