Sos de mere

#

 

Ingrediente:

1/4 kg mere (2-3 bucati), 50-100 ml smantana, 20 g faina, 25 g unt sau untdelemn, o lingurita zahar, sare, zeama de lamaie, patrunjel, telina.

Mod de preparare:

Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea co gauri mari sau se taie in felii subtiri de 1 cm si se fierb 10 minute in 1/4 1 apa, sau supa de carne sau de zarzavat. Se pun un varf de lingurita cu sare sau 1/2 lingurita cu  “Vegeta”  si o mica frunza de telina  (daca  se fierb cu apa). Cand merele sunt fierte, se adauga faina frecata cu 2 linguri apa rece si sminiina, lasindu-se sa fiarba 2-3 clocote. Daca sosul este prea gros, se mai dilueaza putin, ca sa fie ca o smantana subtire. Se ia de pe foc, se adauga untul proaspat sau o lingura de untdelemn si patrunjel tocat. Cine doreste mai acru, adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. O lingurita de zahar ii va da un gust placut. Se serveste cu rasol de pasare, vaca, vitel, cu limba fiarta, ficat prajii natur, snitele natur de vitel (escalop) sau de porc, cu friptura inabusita, toaic asociate cu piure de cartofi.

Pofta buna !

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>