Sos de mustar

Sos de mustar

rating

Ingredinete reteta : ceapa, faina, mustar, sare, smantana, untdelemn,

Este un sos foarte bun care se poate servi cu snitel natur, snitele umplute, vanat, pasare, paste si piure de cartofi.

Ingrediente: 

25 g faina, 2-3 linguri untdelemn sau 30 g unt sau alta grasime, 50- 100 ml smantana, o lingurita cu varf ceapa rasa fin, 2-3 lingurite cu varf mustar,'/2 l supa de zarzavat sau apa, sare.

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt se caleste cu grasimea timp de un minut, la foc mic si se stinge imediat cu 1/4 1 apa sau supa; se fierbe 10 minute. Faina, mustarul si smantana (se poate si fara smantana) se dilueaza cu restul de supa sau apa, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase si se toarna in sos, completindu-1 cu apa, daca nu s-a pus smantana, ca sa rezulte cca 600 ml. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi se sareaza si, facultativ, se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet. Alta aroma nu se pune.
Se serveste cu snitel natur, escalop de vitel, snitele umplute, rasol de carne de vita sau pasare, friptura inabusita din carne de vita, porc, vinat sau pasare, cu garnitura de orez, macaroane, piure de cartofi.


Pofta buna!

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !


COMENTARII

Just Curious
Luni, 0 2010, ora 0:0
oribila. nu ne-am putut atinge de ea, am aruncat-o in WC....

mia
Luni, 0 2010, ora 0:0
25 .12.2010 am folosit si eu aceasta reteta si mi-a iesit un sos foarte bun .Craciun fericit

mia
Luni, 0 2010, ora 0:0
25 .12.2010 am folosit si eu aceasta reteta si mi-a iesit un sos foarte bun .Craciun fericit

Spune-ti si tu parerea