Sos de mustar

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 

25 g faina, 2-3 linguri untdelemn sau 30 g unt sau alta grasime, 50- 100 ml smantana, o lingurita cu varf ceapa rasa fin, 2-3 lingurite cu varf mustar,’/2 l supa de zarzavat sau apa, sare.

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt se caleste cu grasimea timp de un minut, la foc mic si se stinge imediat cu 1/4 1 apa sau supa; se fierbe 10 minute. Faina, mustarul si smantana (se poate si fara smantana) se dilueaza cu restul de supa sau apa, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase si se toarna in sos, completindu-1 cu apa, daca nu s-a pus smantana, ca sa rezulte cca 600 ml. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi se sareaza si, facultativ, se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet. Alta aroma nu se pune.
Se serveste cu snitel natur, escalop de vitel, snitele umplute, rasol de carne de vita sau pasare, friptura inabusita din carne de vita, porc, vinat sau pasare, cu garnitura de orez, macaroane, piure de cartofi.


Pofta buna!

#

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail