Sos de rosii

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

O lingurita cu varf de faina (20-25 g),  1/4   suc de rosii, 1/4  apa sau supa de zarzavat, 20 g unt, frunza de telina, o ceapa mica, sare.

Mod de preparare:

Faina se pune intr-o craticioara de 1 1 si se dilueaza cu sucul de rosii, adaugat cate putin la inceput, ca sa nu se faca cocoloase si apoi cu apa sau supa. Pentru aroma si gust mai bun se pun o lingurita cu varf “Vegeta” sau o frunza de telina, o ceapa mica crestata in sferturi si sare, dupa gust. Se fierbe la foc mic, 10 minute, pina se leaga sosul. Cine doreste un sos mai gros, mai poate adauga l/2 lingurita de faina frecata cu o lingura de apa rece cu care se mai fierbe cateva clocote. Daca este prea gros, se pune putina apa sau suc de rosii, dupa gust.Se ia apoi de pe foc, se scoate ceapa si telina, se adauga bucatele de unt sau o lingura de untdelemn, se potriveste de sare si, facultativ, se pune o lingurita cu zahar, dupa gust.Se serveste cu rasol de carne de vita sau pasare, asociat cu piure de cartofi, garnitura de orez sau macaroane. De asemenea, se serveste cu diferite budinci, crochete de carne sau de zarzavat etc.

Pofta buna!

#

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail