Sos ragu

Sos ragu

rating

Ingredinete reteta : ceapa, faina, foi dafin, morcov, piper, piper boabe, sare, suc de rosii, telina, untdelemn, vin alb sec,

Un sos delicios, care se poate servi la orice fel de carne. Vinul confera o aroma deosebita, mai ales servita la carnea de pui.

Ingrediente:

Un morcov, un patrunjel, 1J2 telina (toate 250 g), o ceapa de marime mijlocie (80 g), 50-80 ml untdelemn, 50-100 ml vin alb sec, 50-100 ml suc de rosii sau o lingurita cu varf pasta de rosii, lamaie, o foaie de dafin, 25 g faina, 20 g zahar, 10 boabe de piper sau un varf de lingurita piper macinat, sare.

Mod de preparare:

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in tot untdelemnul timp de 2 minute, la foc mic (nu direct pe flacara), ames-tecand mereu; apoi, totul se stipge cu 1/4 1 apa fierbinte si 1/2 lingurita de sare. Se lasa sa fiarba acoperit, pina cand se moaie bine zarzavatul, completind apa, daca aceasta scade. Se trece, apoi, zarzavatul cu tot sosul prin sita de sirma sau prin alt aparat de presat. Sosul se pune din nou in cratita, se adauga foaia de dafin, faina frecata cu sucul de rosii, vinul, zaharul caramelizat separat intr-o tigaita si stins cu 2-3 linguri de apa fierbinte (se lasa pina cand se topeste si apoi se adauga), piperul si 3-4 felii de lamaie (fara coaja alba care este amara). Se completeaza lichidul cu vin, suc de rosii sau apa, ca sa rezulte cea 600 ml sos. Se lasa sa fiarba 5 minute, ca sa se lege. Se mai potriveste gustul cu sare, vin sau zeama de lamaie. Se serveste ca si sosul de mustar.

Pofta buna !



ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !