Sos ragu

Sos ragu

rating

Ingredinete reteta : morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, vin alb sec, suc de rosii,

Se serveste cu snitel natur, escalop de vitel, snitele umplute, rasol de carne de vita sau pasare, friptura inabusita din carne de vita, porc, vinat sau pasare, cu garnitura de orez, macaroane, piure de cartofi.


Ingrediente:
Un morcov, un patrunjel, 1/2 telina (toate 250 g), o ceapa de marime mijlocie (80 g), 50-80 ml untdelemn, 50-100 ml vin alb sec, 50 - 100 ml suc de rosii sau o lingurita cu virf pasta de rosii, lamiie, o foaie de dafin, 25 g faina, 20 g zahar, 10 boabe de piper sau un virf de lingurita piper macinat, sare.

Mod de preparare:
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in tot untdelemnul timp de 2 minute, la foc mic (nu direct pe flacara), ames-tecind mereu; apoi, totul se stipge cu 1/4 1 apa fierbinte si 1/2 lingurita de sare. Se lasa sa fiarba acoperit, pina cind se moaie bine zarzavatul, completind apa, daca aceasta scade. Se trece, apoi, zarzavatul cu tot sosul prin sita de sirma sau prin alt aparat de presat. Sosul se pune din nou in cratita, se adauga foaia de dafin, faina frecata cu sucul de rosii, vinul, zaharul caramelizat separat intr-o tigaita si stins cu 2-3 linguri de apa fierbinte (se lasa pina cind se topeste si apoi se adauga), piperul si 3-4 felii de lamiie (fara coaja alba care este amara). Se completeaza lichidul cu vin, suc de rosii sau apa, ca sa rezulte cea 600 ml sos. Se lasa sa fiarba 5 minute, ca sa se lege. Se mai potriveste gustul cu sare, vin sau zeama de lamiie.
Se serveste cu snitel natur, escalop de vitel, snitele umplute, rasol de carne de vita sau pasare, friptura inabusita din carne de vita, porc, vinat sau pasare, cu garnitura de orez, macaroane, piure de cartofi.

Pofta buna !


ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !


COMENTARII

coco

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/retete/public_html/LIBRARY/functions/date2str.php on line 27
Joi, 09 Aprilie 2009, ora 13:46
Sosul Ragu expus aici este o inventie.!!!!!Sosul RAGU este un sos cu carne tocata care se serveste cu paste, se foloseste la lasagna ...si la alte retete italiene.... Cine a dat reteta asta sub numele asta habar nu are ...

Spune-ti si tu parerea