Sosuri



Sos bernez
Un sos bogat, usor condimentat si aromat cu vin, consistent datorita oualor si untului. Se foloseste la peste rasol, somon, calcan si altele. Citeste mai mult

Sos alb cu smantana pentru legume
Un sos gustos care se potriveste cu legume fierte. O alternativa la legumele fierte ar fi legumele pregatite in abur, astfel incat ele nu-si pierd din vitamine, iar gustul lor nealterat e si mai bine savurat cu sosul pufos din smantana. Citeste mai mult

Sos de oua si creson Sos de oua si creson
Originar din America de Sud, cresonul este o planta fara miros, dar cu o aroma deosebit de interesanta. Incercati-l in combinatie cu ouale intr-o reteta inedita. Citeste mai mult

Sos de ciuperci cu vin
Un sos usor de preparat, gustos care se recomanda la fripturi. Citeste mai mult

Sos moldovenesc cu ciuperci
Un sos cu specific romanesc, mai precis din zona Moldovei usor de pregatit si foarte gustos. Citeste mai mult

Sos de mere Sos de mere
Sos alb ce se poate servi foarte bine la carne de pasare, vita, porc si chiar snitel natur Citeste mai mult

Sos de castraveti Sos de castraveti
Un sos racoros de vara, care se potriveste la orice carne, asociata cu piure de cartofi, orez, crochete etc Citeste mai mult

Sos cu unt de raci Sos cu unt de raci
Un sos rafinat, pt ocazii deosebite. Se foloseste la produsele din peste sau carne de raci. Citeste mai mult

Sos picant Sos picant
Fiind un sos cu arome puternice, se paote folosi la chiftelute, ficat prajit, rulada de carne etc Citeste mai mult

Sos ragu Sos ragu
Un sos delicios, care se poate servi la orice fel de carne. Vinul confera o aroma deosebita, mai ales servita la carnea de pui. Citeste mai mult

Sos de mustar Sos de mustar
Este un sos foarte bun care se poate servi cu snitel natur, snitele umplute, vanat, pasare, paste si piure de cartofi. Citeste mai mult

Sos de ceapa Sos de ceapa
ceapa taiata sferturi se pune la fiert pana se moaie. Se pun condimentele si se incorporeaza smantana. Se sareaza si se acreste dupa gust Citeste mai mult

Sos de hrean II Sos de hrean II
Hreanul ras foarte fin se amesteca cu amesteca cu sarea si zeama de lamaie. Se incorporeaza smantana. Citeste mai mult

Sos de vin pentru peste rasol Sos de vin pentru peste rasol
Se calesc faina si untul la foc mic pana se incorporeaza bine. Se adauga vinul si se mai lasa sa dea in cateva clocote Citeste mai mult

Sos de hrean I Sos de hrean I
Se prepara ca un sos alb normal, doar ca in momentul in care se da jos de pe foc, se drece cu smantana. Citeste mai mult

Sos de rosii Sos de rosii
Se topeste untul la foc mic, se adauga faina in "ploaie" pt a evita formarea de cocoloase si se stinge cu supa calda, amestecand usor Citeste mai mult

Sos romanesc Sos romanesc
Se rumeneste faina si ceapa in grasime si se stinge cu suc de rosii si zeama de supa. Citeste mai mult

Sos alb pentru glasat fripturi Sos alb pentru glasat fripturi
Se amesteca faina cu ouale, cu grija pt a evita formarea de cocoloase, si se dilueaza cu lapte rece. Citeste mai mult

Sos alb (Bechamel) Sos alb (Bechamel)
Citeste mai mult

Sirop de zahar ars Sirop de zahar ars
Se lasa pina se topeste tot zaharul si, rece, se serveste cu budinci dulci sau cu gris cu lapte, sau orez cu lapte. Citeste mai mult