Sosuri reci



Sosuri reci

Maioneza
Maioneza se poate taia, daca se pune prea mult untdelemn de la inceput, sau cind untdelemnul este prea rece. Se poate repara, daca se pune o lingurita din maioneza taiata si o lingurita de zeama de lamaie sau otet ... Citeste mai mult

Sos tartar
Sosul tartar se poate servi la orice preparat la care se foloseste maioneza simpla, smantana imbunatatindu-i gustul - ciuperci, cartofi, dovlecei, praz, urzici, fasole verde, varza de Bruxelles, varza alba, salata boeuf etc Citeste mai mult

Sos remoulade
Se serveste cu orice carne fripta sau fiarta, calda sau rece, cu crenvursti calzi, sunca etc. Citeste mai mult

Sos grecesc
Sosul se poate asezona cu orice fel de legurne fierte sau crude, servite ca salata, sau ca fel intii de mincare. Citeste mai mult

Mujdei de usturoi
Se poate pune mujdei peste toate legumele fierte: cartofi, fasole verde, dovlecei, conopida, praz, spanac, urzici etc. care se servesc ca garnituri la fripturi, sau ca fel intii de mincare. Citeste mai mult

Sos tartar fara untdelemn
Se serveste cu legume fierte cu care se amesteca numai in momentul servirii si numai cit este necesar pentru o singura masa. Citeste mai mult

Sos din iaurt si smantana fara ou
Sosul se toarna peste 1/2 kg legume fierte numai in momentul servirii. Citeste mai mult

Sos de mere Sos de mere
Sos alb ce se poate servi foarte bine la carne de pasare, vita, porc si chiar snitel natur Citeste mai mult

Sos de oua si creson Sos de oua si creson
Originar din America de Sud, cresonul este o planta fara miros, dar cu o aroma deosebit de interesanta. Incercati-l in combinatie cu ouale intr-o reteta inedita. Citeste mai mult