Spanac cu carne la cuptor

Spanac cu carne la cuptor

rating

Ingredinete reteta : boia, carne tocata, cascaval, ceapa, nucsoara, spanac, unt,

O mancare usor de facut, gustoasa si foarte hranitoare, fiind bogata in fier si vitamine.

 

Ingrediente: 1 kg carne tocata, 750 gr spanac, 150 gr cascaval, 4 cepe rosii, 1 chifla, 1 capatana usturoi, 1 lingura de unt, sare, piper, boia, nucsoara, margarina ptr uns tava.

Mod de preparare: Chifla se inmoaie in apa rece, ceapa se taie marunt, apoi se ia jumatate din ea si se amesteca cu carnea toccata, ouale si chifla scoasa din apa si stoarsa bine. Se condimenteaza apoi si se lasa putin la rece (cam 10 - 15 minute ca sa-si traga aroma condimentelor). Intre timp se curate usturoiul, se toaca marunt si se calesc impreuna intr-o lingura de unt. Se adauga spanacul intreg, netocat si se condimenteaza. Se ia o tava, se unge cu margarina si se asaza in ea carnea scoasa intre timp de la frigider. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Cand e gata carnea, se scoate tava, se asaza deasupra carnii frunzele de spanac si se presara deasupra cascavalul ras. Se maid a pentru inca 10 minute la cuptor. Se serveste cald cu salata de rosii, ardei si ceapa.

Pofta buna!

ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !