Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

rating

Ingredinete reteta : cartofi, ulei, oase de vita, ceapa, patrunjel, faina, oua, lapte, sare,

O supa foarte deasa si foarte hranitoare, care se recomanda a se servi cu multa verdeata si crutoane de paine prajita, saleuri sau pateuri.

Ingrediente: 600 g cartofi,  80 g ulei, 2-3 oase de vita, 2 cepe, 1 legatura patrunjel, 1 lingura faina, 1 ou, ½ pahar lapte, apa, sare.

Mod de preparare: Se curata legumele si se spala foarte bine. Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul si se asaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba circa 2 ½ ore, dupa care se strecoara. Se topesc trei sferturi din grasime intr-un vas, se caleste putin ceapa taiata in felii subtiri, se adauga faina si cartofii taiati in felii si se inabusa impreuna, amestecand continuu. Se toarna apoi 3-4 linguri din zeama de la oase, se lasa sa dea in clocote, dupa care se rastoarna in oala. Se continua astfel fierberea pana cand cartofii sunt foarte bine fierti. Se trece totul prin sita si se asaza din nou la foc. Cand este gata, se bate cu galbenus si lapte caldut si se adauga restul de ulei si verdeata tocata. Se poate prepara si fara oase. Se serveste la masa cu crutoane, saleuri sau pateuri.

Pofta buna!

 


ACORDA O NOTA :
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne ce nota ii dai :

Multumim !