Supa crema de cartofi

#

Ingrediente: 600 g cartofi,  80 g ulei, 2-3 oase de vita, 2 cepe, 1 legatura patrunjel, 1 lingura faina, 1 ou, ½ pahar lapte, apa,
sare.

Mod de preparare: Se curata legumele si se spala foarte bine. Se spala
oasele, se sparg in lungime cu satarul si se asaza intr-o oala cu apa la foc
impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba circa 2 ½ ore, dupa care se strecoara. Se
topesc trei sferturi din grasime intr-un vas, se caleste putin ceapa taiata in felii
subtiri, se adauga faina si cartofii taiati in felii si se inabusa impreuna,
amestecand continuu. Se toarna apoi 3-4 linguri din zeama de la oase, se lasa
sa dea in clocote, dupa care se rastoarna in oala. Se continua astfel fierberea
pana cand cartofii sunt foarte bine fierti. Se trece totul prin sita si se asaza
din nou la foc. Cand este gata, se bate cu galbenus si lapte caldut si se adauga
restul de ulei si verdeata tocata. Se poate prepara si fara oase. Se serveste
la masa cu crutoane, saleuri sau pateuri.

Pofta buna!

 

#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>